×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

In het nieuws!Krantenartikelen e.d. en social media.

Bekijk hier wat er over de Stichting "Vrienden van Thuvine" geschreven wordt.

29 april 2015 Duivenpost

Optreden-VolAnimo-Het-ei-van-columbus-Krantenartikel-Duivenpost-29-04-15 25 april 2015 Gelderlander

Optreden-VolAnimo-Het-ei-van-columbus-Krantenartikel-Gelderlander-25-04-1514 januari 2015 Duivenpost

Oliebollen 14-01-2015 Duivenpost31 december 2014 Duivenpost

Oliebollen 31-12-2014 DuivenpostPrijsvraag 2014 mevrouw Gieben03 mei 2013 op Twitter

Twitter Ik hou van Duiven 03-05-13Artikel uit "Bijzonder Thuvine".

Uitgave van Diafaan.

Bijzonder Thuvine28 november 2012,
Zorggroep Diafaan,
Klik hier voor het originele artikel

Woonzorgcentrum Thuvine officieel geopend!
Bijzonder nieuw Thuvine krijgt passende opening

De opening van het nieuwe Thuvine was er één die helemaal paste bij het woonzorgcentrum. Niet te officieel, maar lekker ongedwongen, doorspekt met humor en in aanwezigheid van een kleine tweehonderd genodigden, die Thuvine allemaal een warm hart toedragen. Want ondanks het tijdelijke vertrek naar Didam heeft Thuvine nog altijd een bijzondere plek in de Duivense gemeenschap.

De voorzitters van de Raden van Bestuur van Woonzorg Nederland en Diafaan, Marco Meerdink en Will ten Westeneind, maakten dat in hun korte toespraken nog eens duidelijk. "U mag zich gelukkig prijzen dat u in het mooie Duiven woont", sprak Meerdink, die ook nog een cheque van tweeduizend euro voor het woonzorgcentrum bij zich had. "En dat het hier gewoon met elkaar, dicht bij elkaar en voor elkaar is. Wonen in een mooie omgeving, omringd door mensen die je lief zijn. Dat is zorg."

Anderen lieten in gebaar zien hoe zij zich met Thuvine verbonden voelen. Zoals de vorig jaar opgerichte ‘Stichting Vrienden van Thuvine', die de bewoners van het huis een eerste cadeau overhandigden. Samen met de vogelvereniging Witropaka schonk ze een volière met vogels voor de binnentuin.
"Daarmee laten we de eerste wens van de bewoners in vervulling gaan", zei Gerard de Bruijn namens de stichting. "Er is voor een volière gekozen, omdat u graag iets levends en het liefst voor buiten wilde. De volière wordt gebouwd, ingericht en onderhouden door de vogelvereniging. De vogels en hun onderkomen zijn bekostigd met geld uit de Duivense gemeenschap. De Wijkraad Duiven West heeft het laatste duwtje gegeven en zo prima buurt gemaakt."

Willeke van Aken schonk namens T&P Cleaning, het bedrijf dat Thuvine schoon houdt, een cheque van 6200 euro. Dat geld werd opgehaald tijdens het galafeest, dat het schoonmaakbedrijf op zaterdag 13 april in zalencentrum Berentsen in Loo speciaal voor Thuvine hield. "Een deel van het bedrag willen we besteden aan de beeldentuin, die de komende maanden opnieuw wordt ingericht", vertelde Hugo van Toor, divisiemanager facilitair bij Diafaan.

Tenslotte bood ook Maarten Gerritsen, specialist ouderengeneeskunde bij Diafaan, de bewoners en medewerkers nog een cadeau aan. Dat deed hij namens de doktersdienst van de verpleeghuissessie, die de Sallandse klok van de psychogeriatrische afdeling van Diafaan liet restaureren. "Deze klok symboliseert de verloren tijd", zei hij. "Verloren tijd, omdat deze klok al vroegtijdig bij de kringloop dreigde te belanden. En verloren tijd, omdat we met zijn allen zo lang hebben moeten wachten voordat we weer naar Duiven terug konden."

Na een korte lezing en les over het menselijk brein door dr. Anneke van der Plaats kregen de gasten een ‘virtuele rondleiding' door het nieuwe Thuvine. Dat gebeurde aan de hand van Omroep Gelderland presentatrice Angelique Krüger, die de aanwezigen samen met mevrouw Janssen (85) een kijkje gaf in het dagelijks leven binnen het woonzorgcentrum. De twee dronken koffie in het restaurant, lieten de keuken en de woonkamer zien, bezochten de binnentuin en de kapper en speelden een spelletje bingo. Wat goed was, werd beloond met een groene stip.
"Ik heb alles een groene stip gegeven, behalve de binnentuin. Die krijgt een halve groene, omdat die nog niet helemaal klaar is", vertelde mevrouw Janssen voor de camera. "Verder is het hier prima. In het begin moest ik wel een beetje wennen, omdat het zo groot is, maar nu heb ik het goed naar mijn zin. Er is wel eens een keer wat, maar dat heb je overal. Het is toch nergens volmaakt."

Burgemeester Zomerdijk viel uiteindelijk de eer te beurt het nieuwe Thuvine officieel te openen. Samen met de aanwezigen telde hij af van tien tot nul en met een confettiknal was de opening een feit. Na afloop was er voor alle gasten het boek ‘Bijzonder Thuvine', dat tijdens de opening werd gepresenteerd en waarbij het eerste exemplaar naar de laatste ingeschreven bewoonster van Thuvine, mevrouw Nijenhuis, ging. Het boek geeft een unieke inkijk in het nieuwe woonzorgcentrum in Duiven en benadrukt nogmaals welke bijzondere plek het huis in de Duivense gemeenschap heeft.Artikel uit Duivenpost.

Duivenpost

 23 augustus 2013 op Twitter

Twitter Duivenpost 23-08-12